Selecteer een pagina

De kracht van een eigen bedrijfsapp

19 mei 2021

Sneller werken, meer overzicht en minder fouten: resultaten waar we allemaal naar streven. Maar hoe pak je dat aan? Onmisbaar hierbij is het automatiseren van processen. Door een app te bouwen waarin je gemakkelijk data kunt opslaan en verzamelen, bespaar je veel tijd en dus ook kosten. Horti Analytics bouwt applicaties via PowerApps, onderdeel van Microsoft Power Platform.

Gogi Putkaradze is gespecialiseerd in digitale transformatie. Hij houdt zich dagelijks bezig met het maken van actieplannen voor tuinbouwbedrijven om datagedreven te kunnen werken. Een van zijn expertises is PowerApps, hij begeleidt projecten en developers in het bouwen van slimme applicaties.

 

PowerApps gaat over het automatiseren van business processen. Kun je eens een voorbeeld geven van zo’n proces?

Een mooi voorbeeld is onze laatst ontwikkelde app: de Horti Control App. Die hebben we gemaakt voor een handelskwekerij in potplanten. Voorheen ontvingen ze een container met de bestelde planten, de container werd gecontroleerd op inhoud en kwaliteit, die gegevens werden dan handmatig in Excel gezet. Het gevolg is dat je veel Excel lijsten hebt, veel data, maar dat er eigenlijk niet heel veel meer mee wordt gedaan. Voor dit proces hebben we een app ontwikkeld. Zodra er nu een container binnenkomt, wordt alle informatie direct in de app gezet. Je kunt foto’s toevoegen en je loopt een checklist na over de kwaliteit. Automatisch wordt er een rapportage uitgedraaid en kun je alles op een plek terugvinden.

 

En wat is daar het grote voordeel van? 

Je krijgt overzicht. Je ziet in een dashboard welke leverancier goede producten aanlevert en dus ook wie er bijvoorbeeld gemiddeld 10% slechte kwaliteit levert. Dit geeft je een betere onderhandelingspositie en het wordt duidelijk met wie je wel en niet wilt samenwerken. Tegelijkertijd bespaart het je natuurlijk ook veel tijd. Handmatig invoeren is arbeidsintensief en je maakt sneller fouten. Dit is een voorbeeld over kwaliteitscontrole van producten, maar we bouwen bijvoorbeeld ook apps voor urenregistratie van het personeel. Zo ontvangt de manager direct interessante informatie, zonder dat hij of zij daar tijd aan kwijt is. Wie heeft er wat gedaan? Hoeveel uren heeft iemand gewerkt? Hoe is de productiviteit? Met PowerApps is er heel veel mogelijk, we bekijken per bedrijf waar de meeste winst te behalen is.

 

Het bouwen van zo’n app, is dat niet erg prijzig?

Een applicatie bouwen via PowerApps is anders dan het volledig zelf ontwikkelen van een app. PowerApps heeft namelijk een eigen omgeving waarin veel formules al klaarstaan, zoals veiligheid. Als je een app volledig zelf ontwikkeld, moet je dus ook zelf codes schrijven om je app en alle binnenkomende informatie goed te beveiligen. PowerApps is van Microsoft, zij hebben dit soort complexe formules al geprogrammeerd.

 

Data in de tuinbouw is niet meer weg te denken. Waarom is het de afgelopen jaren zo populair geworden?

Bedrijven worden groter. Veel kwekerijen groeien snel, er is sprake van overnames en uitbreiding. Deze ondernemers hebben ontzettend veel kennis op het gebied van tuinbouw, maar ze missen vaak kennis over IT, data en automatisering. Als je 100 mensen in dienst hebt, ontstaat ook de behoefte aan overzicht en digitalisering. Daarnaast is het maken van beslissingen een stuk makkelijker op basis van cijfers.

 

Voor meer informatie:

Horti Analytics
www.horti-analytics.nl

info@horti-analytics.nl
0174 527 319

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuws update’s? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!