Selecteer een pagina

Data zorgt voor rust in een organisatie

5 november 2021

Marcel van der Zwan is sinds 2018 mede-eigenaar van Triple Group. Zijn focus ligt op organisatiebegeleiding. Dat is in lijn met zijn expertises: strategisch besturen, interim management en finance-bedrijfsbegeleiding. “Het doel is om organisaties meer verkoopgericht te maken, om zo het rendement te verhogen. Daar is een sterke organisatiestructuur voor nodig. Ik ga aan de slag om dit te realiseren.”

Veel relaties binnen de tuinbouwsector bouwde Marcel op in zijn jaren bij de Rabobank. “Bij de Rabobank lag mijn focus al op interim opdrachten en strategie. Die ervaring heb je nodig om een organisatie zo te ontwikkelen dat strategische ambities goed worden uitgevoerd.” Horti Analytics is tot stand gekomen door een samenwerking met Triple Group, hét kennis- en netwerkcentrum voor de glastuinbouwsector. De kennis en expertise van Triple Group komen samen met Business Intelligence en Data Science kennis van Horti Analytics.

 

Waarom is Horti Analytics een toegevoegde waarde voor Triple Group?

“Organisaties maken nog teveel beslissingen die gebaseerd zijn op onderbuikgevoel. Ik ben meer een cijfermatig persoon. Data hoort veel bij mijn werk, objectieve metingen. De sector maakt grote ontwikkelingen door, maar tot op heden zie ik bij veel bedrijven in de sector dat beslissingen niet altijd ondersteunt worden door data. Om het verbeter- en winstpotentieel zichtbaar te maken, hebben we goede kostprijs analyses en dashboards nodig. Dashboards waaruit inzicht ontstaat, zodat er uiteindelijk duidelijke analyses en acties opgesteld kunnen worden.”

En wat is de toegevoegde waarde van Triple Group voor Horti Analytics?

“Horti Analytics biedt het gereedschap, wat wij vervolgens kunnen toepassen binnen de organisatie. Niet iedereen kan direct een dashboards lezen, je moet leren begrijpen wat er gebeurt en daar conclusies uit trekken. Die conclusies kunnen vertaald worden naar actiepunten. We bieden bedrijven dus ondersteuning om goed met data te kunnen werken, zodat ze er zelf mee aan de slag kunnen. We blijven wel altijd meekijken, zo houden we scherp in de gaten welke ontwikkelingen er plaatsvinden.”

Wat levert brede kennis van data op voor een bedrijf?

“Rust. Dat is misschien wel het belangrijkste binnen een sterke organisatie. Rust zorgt ervoor dat je gefocust bent (en blijft) en dat medewerkers tevreden zijn. Om rust te creëren moet er eerst inzicht zijn. Wat gebeurt er binnen een onderneming? Wat is het rendement van de acties, welke (markt) ontwikkelingen zien we en hoe speel je daar zo goed mogelijk op in? Als je dat weet te vertalen in een duidelijk overzicht met acties, creëer je daardoor ook rust en ben je als onderneming ‘in control’ zoals wij dat noemen. 

Bepaalde situaties worden helder, je weet welke beslissingen je moet gaan nemen. Denk maar eens aan de beweeglijkheid van productprijzen. Met data kun je heel goed analyseren en door middel van kunstmatige intelligentie software kan je hierop anticiperen. Als je als onderneming de juiste beslissingen neemt, zorgt dat voor vertrouwen en tevreden medewerkers. Dé sleutel voor een toekomstbestendig bedrijf.

Voor meer informatie:

Horti Analytics
www.horti-analytics.nl

info@horti-analytics.nl
0174 527 319

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuws update’s? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!